Abarth 124 Spider

Knappe schreeuwlelijk

Abarth 124 Spider
AutoWeek 25 2016
AutoWeek 25 2016

Je leest het in AutoWeek 25 2016

Huistuner Abarth van Fiat heeft nu al zijn gifangel gezet in de 124 Spider. Van bescheidenheid hadden ze daarbij in elk geval geen last. De Abarth schreeuwt het uit, op net- en trommelvliezen.
Zoals bekend, is de Fiat 124 Spider technisch grotendeels gelijk aan de Mazda MX-5 en rolt hij in Hiroshima zelfs van dezelfde productielijn. Dat maakt het verleidelijk om de 124 Spider te omschrijven als een MX-5 met een paar Italiaanse plakkertjes. Maar, dat gaan wij niet doen. Niet omdat het te gemakkelijk is, wel omdat het pertinent onwaar is. Je hebt niet veel kilometers nodig om te ontdekken dat de Fiat echt een heel eigen karakter heeft en weinig kilometers meer om daarvan te gaan houden. Om te beginnen is de koets volledig anders. Hij is overduidelijk geïnspireerd op de klassieke Fiat 124 Spider, die tussen 1966 en 1988 min of meer de automobiele verpersoonlijking was van de jaren 60-zomervakantiesfeer aan de Italiaanse Rivièra. Sophia Loren met een linnen sjaal om haar hoofd, die uit haar glimmende Riva zo in de Spider stapt. De 124 is wat groter dan de MX-5. Hij oogt ook wat 'voller' en minder fragiel. In dat kader bezien, is het dan weer wat teleurstellend dat Fiat het Mazda-interieur nagenoeg onaangeroerd heeft gelaten. Zelfs een eigen Fiat/Abarth-sleutel kon er niet vanaf.
Verder lezen?
Het volledige artikel kost normaal €0,99, maar wordt tijdelijk gratis aangeboden als u ingelogd bent met een AutoWeek account. Het artikel wordt aangeboden in PDF formaat.
Koop artikel €0,99

Oeps, er ging iets mis...

Er is iets mis gegaan met je betaling. Probeer het later nog eens.
sluiten

Abarth 124 Spider

Knappe schreeuwlelijk

Koop dit artikel als PDF voor slechts €0,99.
Vul je e-mailadres in waarop je het artikel wilt ontvangen:

Abarth 124 Spider

Knappe schreeuwlelijk

Je betaling is voltooid! Het artikel is naar je email-adres gestuurd. Je kunt het artikel direct downloaden door op onderstaande knop te klikken. Download het artikel
Video