Zwitserland weert diesel-Porsches en -Mercedessen

Geen invloed op al geregistreerde modellen

Porsche Macan S Diesel
De Zwitserse federale wegbeheerder zet een streep door nieuwe registraties van een drietal dieselauto's. Zowel de Porsche Macan, de Porsche Cayenne als de Mercedes-Benz Vito is bij de 'blokkade' betrokken.

Het Bundesamt für Strassen (ASTRA), de federale wegbeheerder, schrijft in een verklaring dat het met ingang van 17 augustus van drie dieselauto's geen exemplaren meer op kenteken zet. Het gaat om auto's die volgens de Zwitserse autoriteiten waren voorzien van software die de daadwerkelijke emissiewaarden maskeerden.

Het gaat om de vorige generatie van de Porsche Cayenne S Diesel, de van een 385 pk sterke 4,2-liter diesel-V8 voorziene grote broer van de Macan. Overigens blijft laatstgenoemde ook niet buiten schot. De inmiddels niet meer leverbare Macan S Diesel, met een 258 pk en 580 Nm sterke 3,0-liter V6-diesel onder de kap wordt eveneens niet meer op kenteken gezet. Ook de Mercedes-Benz Vito met 88 pk (109 CDI) en 113 pk (111 CDI) sterke 1.6-diesels - niet leverbaar in de V-klasse - mag in Zwitserland niet meer op kenteken worden gezet. Let wel, het gaat hier dus ook om geïmporteerde exemplaren. Als de auto's al zijn aangepast, mogen ze het land wél binnenkomen.

Exemplaren die al op kenteken zijn gezet, mogen gewoon blijven rondrijden. Wel moeten ze een technische aanpassing ondergaan om aan de uitstootnormen te voldoen, aldus ASTRA.

UPDATE:

Ook de Audi A6 en A7 van de vorige generaties mogen niet meer wordengeïmporteerd. Het gaat om exemplaren met de 3.0 TDI in de neus.

Lezersreacties (87) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.