Zuid-Koreaanse update voor SsangYong Tivoli

Opgewaardeerde versie heet Armour

SsangYong Tivoli Armour
SsangYong Tivoli ArmourSsangYong Tivoli ArmourSsangYong Tivoli ArmourSsangYong Tivoli ArmourSsangYong Tivoli ArmourSsangYong Tivoli Armour
SsangYong heeft in het thuisland een milde facelift doorgevoerd op de Tivoli. De cross-over krijgt een nieuwe toet en vooral een hele berg aan accessoires tot zijn beschikking.

In januari 2015 voegde SsangYong de Tivoli aan de onderkant van zijn modellengamma toe, een compacte Koreaan waarmee SsangYong een deel van de taart wilde inpikken die tot dan toe door auto's als de Renault Captur en Peugeot 2008 werd verdeeld. In maart vorig jaar werd de XLV, in Zuid-Korea Tivoli Air geheten, aan het Tivoli-gamma toegevoegd. In het thuisland is de Tivoli nu marginaal gefacelift.

SsangYong doopt de gefacelifte Tivoli op de thuismarkt Tivoli Armour. De compacte cross-over krijgt een nieuwe voorbumper die volgens SsangYong is geïnspireerd op, jawel, de schouderpads van een American Football-speler. SsangYong zet nieuw 17-inch lichtmetaal op de bestellijst en in het interieur zijn, optioneel, two-tone kleurstellingen te krijgen. De mistlampen maken voortaan gebruik van led-techniek. Verder zeggen de Koreanen dat het dankzij betere geluidsisolatie stiller dan ooit moet zijn in het binnenste van de Tivoli.

In Zuid-Korea komt de Tivoli beschikbaar in vijf, volgens SsangYong, uiterst hippe edities. Zo is er de Touch Down, de Apache, de Red Rocket, de Swagger en de Black Swan. Op de accessoirelijst komen we zaken tegen als een led-logo voor op de achterzijde, projectoren in de zijspiegels die het SsangYong-logo op de grond kunnen projecteren, rode biesjes rond de wielen, sideskirts, koolstofvezel spiegelkappen en aluminium sportpedalen. Of en wanneer de vernieuwde Tivoli naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum