Wuling Bingo: Volle kaart of valse Bingo?

Grote broer voor een van 's werelds populairste EV's

Wuling Bingo
Wuling BingoWuling BingoWuling BingoWuling BingoWuling BingoWuling BingoWulling BingoWulling BingoWulling BingoWulling BingoWulling Bingo

Met de Mini EV heeft Wuling een van de populairste elektrische EV'tjes ter wereld. Dat succes smaakt naar meer. Dit is de Wuling Bingo, een vrolijk vormgegeven elektrische hatchback waarmee Wuling het over een andere boeg gooit dan bij zijn andere modellen.

Wuling is net als Baojun een van de merken die tot stand is gekomen uit een samenwerking tussen General Motors, het Chinese SAIC Motor en het eveneens Chinese Liuzhou Wuling Motors. Wuling ken je wellicht van de Hongguang Mini EV, een in China niet aan te slepen compacte elektrische stadsrakker die als driedeurs verkrijgbaar is, maar die ook een iets langere variant en zelfs een Cabrio-versie kent. De Wuling Mini EV heeft in de vorm van de Nano EV en Air EV  enkele kleinere elektrische broertjes en zusjes, maar Wuling komt nu met een EV van een andere orde. Dit is namelijk de Wuling Bingo, hun eerste elektrische vijfdeurs hatchback.

Wulling Bingo

Wulling Bingo.

Uitgebreide technische specificaties van de Bingo geeft Wuling niet vrij, maar uit informatie die AutoWeek heeft opgedoken uit de database van het Chinese Ministerie van Transport en Informatie Technologie blijkt dat de Bingo 3,95 meter lang is. Dat maakt hem maar liefst een dikke meter langer dan de reguliere Mini EV. Daarmee is het direct de grootste elektrische auto die Wuling aanbiedt. De grootste elektrische inderdaad, aangezien Wuling een heel stelSUV's en bedrijfswagens verkoopt. De Wuling Bingo doet met zijn aaibare ronde vormen en enigszins retro-achtige uitstraling denken aan de modellen van Ora, een van de merken van Great Wall die naar Europa komen. Dankzij de opgeviste Chinese informatie weten we dat de Bingo een wielbasis heeft van 2,56 meter en dat hij leverbaar wordt met een 41 pk sterke elektromotor en met een exemplaar van 68 pk. De topsnelheid van beide varianten is begrensd op 100 km/h. De uitvoering met de 41-pk elektromotor heeft een 17,3-kWh accu, de krachtigere smaak heeft 31,9 kWh aan elektrische longinhoud.

Over smaken gesproken: de Wuling Bingo is onder meer leverbaar in de kleuren Koffiemelkwit en IJsbessenpoederroze. Verder is de Bingo in Helder Nachtzwart en Auroragroen te bestellen. Volgens Wuling moet de Bingo "het leven smaakvol maken" en dat is weer eens wat anders dan hameren op intense sportiviteit. Wuling zegt vooral auto's te bouwen "die mensen nodig hebben".

Samen met Baojun heeft Wuling in China sinds 2017 al ruimschoots meer dan één miljoen elektrische auto's verkocht. De Hongguang Mini EV is al twee jaar op rij de best verkochte Chinese auto in China.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.