Wit wereldwijd meest populaire 'kleur'

Multitest Mitsubishi Space Star
Witte auto's zie je nog altijd veel, en dat is niet zo gek. Volgens PPG Industries is wit dit jaar weer de meest populaire 'kleur' voor nieuwe auto's.

De Amerikaanse verf- en coatingproducent PPG Industries heeft uitgezocht wat dit jaar de meest populaire lakkleuren zijn voor auto's. Liefst 28 procent van alle auto's die dit jaar wereldwijd nieuw zijn verkocht, zijn wit. Op de tweede plek komen we zwart tegen met een aandeel van 18 procent en de derde plek wordt opgevuld door zowel silver als grijs (13 procent).

Hierna komen we 'natural' tegen, waar zowel goud, beige, geel, oranje en bruin onder vallen. Rood is goed voor 9 procent en blauw verzorgt wereldwijd 7 procent van de nieuwe autojassen. Groen blijft met 1 procent behoorlijk achter.

In Europa stapt men ook het liefst in een witte auto. 25 procent van alle in Europa nieuw verkochte auto's is wit en 15 procent is zwart, vorig jaar was 27 procent nog wit en 19 procent zwart. Op plek drie staat grijs met 14 procent en de 'natural'-kleuren zijn goed voor 12 procent. Rood en blauw nemen beide 9 procent voor hun rekening. Opvallend genoeg hebben Duitsers een voorkeur voor zwart. 21 procent van alle daar dit jaar verkochte auto's is zwart, wit komt met 20 procent op de tweede positie. Cijfers van Nederland heeft het bedrijf nog niet gepresenteerd.

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.