Welja: Bugatti Veyron Grand Sport Wei Long 2012

Bugatti Veyron Grand Sport Wei Long
Overdaad schaadt? Niet volgens Bugatti. Het Franse supersportwagenmerk presenteert de zoveelste speciale editie van de Veyron, speciaal voor China, en wel met een open dak.

Onderhand kunnen we in het woordenboek bij 'uitmelken' een plaatje van de Bugatti Veyron plaatsen. Het aantal speciale uitvoeringen van deze supercar is tegenwoordig niet meer op twee handen te tellen. De nieuwste is gemaakt ter ere van China, als eerbetoon aan het jaar van de draak (zoals vele speciale exemplaren van bestaande automodellen op de autoshow van Peking dit jaar), en heet daarom Wei Long 2012.

Bijzonder aan deze auto is het gebruik van porselein, dat in samenwerking met een fabrikant uit Berlijn is toegepast. Zowel op de carrosserie als in het interieur zijn sculpturen van draken te vinden. Daarnaast is het interieur uitgevoerd in wit en rood, terwijl de vloermatten van 100 procent zijde zijn. Bugatti noemt deze Grand Sport "de draak van de automobielindustrie." Wil je de gelukkige eigenaar van dit eenmalige exemplaar worden, dan moet er wel even een slordige 1,58 miljoen euro op tafel komen.

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.