Weer kapitaalinjectie voor Faraday Future

FF 91 in 2021 te koop

Faraday Future FF 91

De geplaagde start-up Faraday Future heeft 225 miljoen dollar binnen weten te slepen. Het is de zoveelste kapitaalinjectie die Faraday Future klaar moet stomen voor de toekomst.

Faraday Future kennen we als een start-up die met grote beloften in 2015 de aandacht wist te trekken. Het jaar erop liet het bedrijf de verre van productierijpe FFZero01 zien, maar maakte dat goed door begin 2017 de FF 91 te tonen. Die elektrische auto is nog altijd niet in productie gegaan, maar volgens Faraday Future moet het met een nieuwe financiële injectie zijn zaakjes helemaal op orde hebben.

Faraday Future heeft 225 miljoen dollar, zo'n 200 miljoen euro, binnen weten te slepen via Birch Lake Fund Management. Een groot deel van dit bedrag wordt gespendeerd aan rechtszaken die eerdere toeleveranciers tegen het bedrijf hebben aangespannen.  De 1.050 pk sterke EV zou in 2021 in productie moeten gaan. Faraday Future schat zijn intellectuele eigendom in op een waarde van 1,25 miljard dollar. Overigens is de FF 91 niet het enige beoogde automodel van het bedrijf. Zo heeft het ook een MPV in de coulissen staan.

 

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.