Vuur achtervolgt Fisker Karma

Fisker Karma
Slechte publiciteit voor Fisker: er is weer een Karma deels in vlammen opgegaan, ditmaal in Californië. De brand volgt kort op een eerder incident met een Karma in Texas.

In mei kreeg Fisker te maken met een incident in Texas, waarbij een Karma volledig uitbrandde in een garage. De oorzaak van die brand is nog steeds onbekend. Vorige week vrijdag was het raak in Woodside, Californië, waar een Karma spontaan in brand vloog op straat. Op dit moment onderzoekt Fisker de oorzaak van de brand. Volgens Fisker is de brand niet veroorzaakt door het lithium-ion-accupakket, de uitlaat of nieuwe 'technology components'. De brand is ontstaan buiten het motorcompartiment en Fisker legt de focus 'op het gebied bij het linker voorwiel' - het deel dat afbrandde.

De National Highway Traffic Safety Administration is op de hoogte van de brand en 'zal alle beschikbare informatie evalueren om te bepalen of er iets schort aan de veiligheid waardoor we extra actie moeten ondernemen'. In mei hield de NHTSA een bijeenkomst over de veiligheid van accu's in elektrische auto's en plug-in hybrids, een jaar nadat een Chevrolet Volt vlam vatte na een door de overheid uitgevoerde crashtest. General Motors reageerde hierop door extra bescherming aan te brengen bij het accupakket. De HNTSA zegt tot slot dat elektrische auto's niet meer of minder risico lopen op brand.

De Nederlandse Fisker-importeur gaf onlangs ook aan dat de Karma geen hoger brandrisico heeft dan een 'normale' auto.

Lezersreacties (22) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.