Volvo's S60 klaar voor onthulling

Morgen is het showtime

Volvo S60 teasers
Volvo S60 teasersVolvo S60 teasersVolvo S60 teasersVolvo S60 teaserVolvo S60 teaserVolvo S60 ingepaktBlik to the future Volvo S60
In de aanloop naar de onthulling van de nieuwe Volvo S60 haalt het Zweedse merk nog één keer alles uit de teaserkast om ons nieuwsgierig te maken naar zijn nieuwkomer.

Op 20 juni om om 17:45 (Europese tijd) is het zover. Dan trekt Volvo het doek van de nieuwe sedan in zijn nieuwe fabriek in de Amerikaanse staat South-Carolina. Daarmee komt er een eind aan een teaserreeks waarmee Volvo iedereen nieuwsgierig probeerde te maken. Stukje bij beetje zagen we steeds meer van de Volvo. Via een Facebook-post krijgen we nu voor de eerste keer een beter beeld van de achterkant. Gezien de gedeelde basis met de V60 en diens neus, bevindt zich bij die achterkant ook het meeste nieuws. De nu zichtbare verlichting aan de achterzijde is met zijn liggende U-vorm duidelijk geïnspireerd op die van grotere broer S90. In een nieuwe YouTube-video komt de rode neus nog gedetailleerder voorbij.

Van de S60 weten we dat het de eerste Volvo is die definitief niet beschikbaar komt met een dieselmotor. Enkel met een selecte groep viercilinder Drive-E-benzinemotoren en met twee plug-in hybrides, waarbij de brandstofmotor tevens een benzineblok is, verschijnt de S60 op de markt. Ook komt er een Polestar Engineered-versie met T8 Twin Engine-aandrijflijn. Waar die plug-in hybride standaard 390 pk sterk is, beschikt deze Polestar Engineered-versie over 405 pk. Met de komst van de S60 morgen is de 60-reeks van Volvo compleet. Eerder maakten we al kennis met de XC60 en V60.

Video

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum