Volvo XC90 Classic goes China

XC90 Classic
De tweede generatie van de XC90 komt eraan, maar de eerste SUV van Volvo blijft bestaan. Moederbedrijf Geely doopt de eerste generatie XC90 Classic en gaat het succesnummer produceren en verkopen in China.

De onlangs afgeloste XC90 dreigde na twaalf jaar trouwe dienst een stille aftocht tegemoet te gaan, maar Geely heeft met de eerste generatie grootse plannen. De geruchten gingen al een tijdje, maar nu weten we het zeker. Het succesnummer leeft onder de naam XC90 Classic voort in China.

In de regio Daqing rolt binnenkort een volwaardige XC90, met 2,5-liter benzine turbomotor, van de band. Voor zover bekend krijgen de Chinezen geen andere motoropties, maar ach, de eerste XC90 leeft voort. Ook Geely zelf wil met een SUV in dit segment komen, en zal die auto waarschijnlijk baseren op het onderstel van de huidige XC90. De vele overeenkomsten maken het gemakkelijk en goedkoop om beide auto's naast elkaar te produceren.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (19) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum