Volvo toont stukjes S60

Nieuwe sedan direct als Polestar Engineered

Volvo S60 teaser
Volvo is begonnen met het teasen van de S60, de vooralsnog laatste telg van de nieuwe 60-serie.

Op 20 juni presenteer Volvo de hagelnieuwe S60, na de XC60 en de V60 het derde nieuwe lid van de 60-familie.

Het Polestar-beeldmerkje in de neus verraadt dat het hier om de Polestar Engineered-versie gaat, een door Polestar onder handen genomen variant van de S60 met T8 Twin Engine-aandrijflijn. Waar die plug-in hybride standaard 390 pk sterk is, is deze Polestar Engineered versie 405 pk. De extra potente versie staat op speciale lichtmetalen wielen met sportievere banden en beschikt over een aangepaste ophanging, een herzien motormanagementsysteem en krachtiger remmerij van Brembo.

De nieuwe Zweedse sedan is de eerste Volvo die definitief niet beschikbaar komt met een dieselmotor. De S60 komt kort na zijn onthulling wel beschikbaar met een selectie viercilinder Drive-E-benzinemotoren en met twee plug-in hybrides, waarbij de brandstofmotor tevens een benzineblok zal zijn. Varianten met een mild hybrid-aandrijflijn volgen volgend jaar. Volvo heeft zijn nieuwe productiefaciliteit in de Amerikaanse staat South Carolina aangewezen als locatie waar de S60 zal worden gebouwd, dus ook voor exportmarkten. De voor de Chinese markt bestemde variant zal uiteraard ook in China worden gebouwd.

Volvo Nederland meldt aan AutoWeek dat onder andere de V60, XC40, XC60 en XC90 wel gewoon met een diesel leverbaar zullen blijven.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (33) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum