'Volvo coupé of cabrio pas na volumemodellen'

'Volvo coupé of cabrio pas na volumemodellen'
Wie wacht op een nieuw en bijzonder model van Volvo, zoals een coupé, moet geduld hebben. Het merk richt zich eerst op de volumemodellen.

Peter Mertens, Senior Vice-President R&D van Volvo, vertelt het Australische Motoring over het idee van een coupé: "Veiligheid alleen is niet genoeg om Volvo sexy te maken. Het unieke design van een sportwagen of een coupé zou het merkimago aanzienlijk helpen in die richting."

De nieuwe coupé zal een grote auto worden, want Mertens gaf in het interview aan dat de nieuwe SPA-architectuur de basis zal vormen. Dat modulaire platform is ontworpen voor het D-segment en groter.

Dit betekent dat het nog steeds mogelijk is dat de Volvo Concept Coupé (foto's) in productie gaat, bijvoorbeeld als C90. De fraaie coupé kreeg vorig jaar op de salon van Genève veel waardering van het publiek en was de eerste auto op het SPA-platform.

Geduld is echter een schone zaak, aldus de ontwikkelingschef: "Eerst richten we ons op het absoluut essentiële, het vernieuwen van onze volumemodellen als de S60, XC60 en de S90 en V90 (opvolgers S80 en V70, red.). Als we die auto's hebben geïntroduceerd, dan gaan we ons richten op de introductie van een meer exotische Volvo, zoals een coupé of een cabriolet."

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (47) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.