AutoWeek.nl heeft je steun nodig
We zien dat je een adblocker gebruikt. Dat vinden we jammer, want alleen dankzij advertenties kunnen we autoweek.nl gratis toegankelijk houden. We willen je vragen voor autoweek.nl een uitzondering te maken. Wil je jouw adblocker voor ons pauzeren? Zo werkt het
Volkswagens geschikt voor meer biobrandstof
Volgens Volkswagen kunnen bijna alle VW's zonder problemen rijden op de volgend jaar in Duitsland verkrijgbare benzine met 10 procent bio-ethanol.
Momenteel wordt er al een beetje biobrandstof aan de conventionele brandstoffen toegevoegd. Het gaat hier om percentages waar de bestaande auto's zonder problemen tegen kunnen. Sinds 2007 moet het aandeel 'biocomponent' volgens de Europese regels gemiddeld 2 procent zijn. En vanaf 2010 moet het zelfs stijgen tot 5,75 procent. Maar er wordt ook al gekeken naar hogere percentages (de Nederlandse overheid rept al over 20 procent in 2020), en dan wordt het voor sommige auto's lastig.
Volkswagen meldt vandaag dat al z'n benzineauto's in elk geval geschikt zijn om te werken met een mengsel van 90 procent benzine en 10 procent bio-ethanol. De Duitse overheid is namelijk van plan om al vanaf 1 januari de tankstations dit zogenaamde E10 aan te laten bieden. Alleen auto's met een eerste generatie FSI-motor zouden niet geschikt zijn voor E10. Het gaat hierbij hoofdzakelijk om Lupo's,Polo's Golfs, Bora's en Tourans gebouwd tussen 200 en 2004 (en een enkele uitzondering tot 2006), waarbij problemen met het brandstofsysteem (onder andere de pomp) zouden op kunnen treden. Volkswagen verwacht voor mensen met deze auto's echter weinig ongemak, want om deze FSI-motoren optimaal te laten werken zijn deze auto's beter af met de super plus-benzine met hoog oktaangetal en daar zou geen bio-ethanol in zitten.
Plaats een reactie
Lees ook
Nieuws
Renault heeft voorlopig een nieuwe topman
Nieuws
Files verwacht door begin zomervakantie regio Midden
Nieuws
Voyah Courage: vanaf €45.000 en standaard stampvol
Volkswagen Golf GTI Edition 50: ‘Tijd op Nordschleife zou nog 2 tot 3 seconden sneller kunnen’
Nieuws