Volkswagen ziet einde van handgeschakelde auto naderen

Volgende Passat en Tiguan al niet meer met handbak

Volkswagen Tiguan Allspace

Volkswagen biedt op den duur steeds minder auto's met een handgeschakelde versnellingsbak en lijkt er over pakweg tien jaar zelfs geheel afscheid van te nemen. De volgende Tiguan en Passat zijn de eerste modellen die enkel met automaat leverbaar worden.

In Duitse media, waaronder Auto, Motor und Sport, dook onlangs het gerucht op dat Volkswagen stopt met handgeschakelde transmissies. De handbak gaat er echter nog niet helemaal uit, maar een verklaring van Volkswagen maakt wel duidelijk dat er verandering in de lucht hangt: "Vanwege het hoge aandeel auto's met een automatische versnellingsbak, zullen de volgende generatie van de Passat en de Tiguan hierop worden aangepast. Alle andere (niet puur elektrische, red.) modellen, vooral die in het compacte segment, zijn nog tot minstens eind dit decennium met een handgeschakelde transmissie leverbaar."

Het is volgens het merk logisch om meer de nadruk op de automaat te gaan leggen, omdat er eigenlijk alleen maar voordelen lijken te zijn: "Het verhoogt het comfort, bepaalt zelf het optimale schakelpunt en dat heeft een positief effect op het verbruik." De consument weerspiegelt die positieve kijk op de automatische versnellingsbak - in ieder geval in Nederland - want in ons land werden in 2019 voor het eerst meer nieuwe auto's met een automaat dan een handbak verkocht.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 435
 
Leaseplan
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 474
 
DirectLease
Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 110pk Life 75 Edition (5D/6H)
€ 505
 

Lezersreacties (130) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.