Volkswagen werkt aan elektrische auto van minder dan €20.000

Dacia Spring, opgepast!

Compacte EV Volkswagen, Skoda en Cupra

Met de zojuist onthulde ID2all blikt Volkswagen vooruit op een elektrische hatchback in het Polo-segment met een vanafprijs van iets minder dan €25.000. Maar het moet nog een tandje minder duur. Volkswagen zegt namelijk ook aan een elektrische auto te werken die minder dan €20.000 gaat kosten. Dacia Spring, opgepast!

Volkswagen zegt dat het tot en met 2026 tien volledig nieuwe elektrische modellen presenteert. Een aantal van die nieuwkomers is bekend. Zo komt dit jaar de gefacelifte Volkswagen ID3 op de markt. Die auto is al gepresenteerd, maar is wel één van de tien nieuwkomers. Verder weten we dat Volkswagen dit jaar een verlengde ID Buzz op de markt brengt en ook staat de ID7 voor dit jaar op de rol. De Volkswagen ID2all waarmee Wolfsburg een duidelijk hint geeft naar de ID2 die in 2025 op de markt komt is eveneens een van de tien nieuwkomers. Vier van de tien zijn daarmee al bekend. Van twee andere nieuwe elektrische Volkswagens weten we nu ook meer.

De Duitsers zeggen in 2026 met een nieuwe compacte elektrische SUV te komen, maar geven er verder geen informatie over vrij. Wij denken dat dat een compacte elektrische cross-over is op basis van het MEB Entry-platform dat ook de ID2 gaat huisvesten. Waarschijnlijk wordt die nieuwe compacte elektrische SUV tot de ID2 wat de T-Cross tot de Polo is. De ID2 krijgt volgens Volkswagen een vanafprijs van iets onder de €25.000. Volkswagen zegt dat ook werkt aan een elektrische auto die minder dan €20.000 gaat kosten.

Elektrische stadsauto

Over die kleine EV geeft het merk verder niets vrij. We mikken erop dat die mogelijk Volkswagen ID1 geheten nieuwkomer een elektrische stadsauto wordt. Die kan het goed gebruiken nu de Up uit productie is. Elektrische auto's in het zogenoemde A-segment bestaan in Europa nog nauwelijks. Dacia heeft de elektrische Spring, maar geen enkelander merk in het vrijwel leeggelopen A-segment heeft een elektrisch alternatief voor die kleine Dacia. De Spring heeft in Nederland een vanafprijs van €21.750. Voor dat geld krijg je een 45 pk sterke elektromotor en een actieradius van 230 kilometer. Voor €23.400 is de Spring er ook met een elektromotor met 65 pk. 

De bijgevoegde afbeelding is een vroege schets van wat mogelijk de toekomstige ID2 zou kunnen worden.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (71)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens