Volkswagen Passat R GT: 575 pk

Volkswagen Passat R GT
Volkswagen Passat R GTVolkswagen Touareg R GTVolkswagen Touareg R GTVolkswagen Passat R GTVolkswagen Passat R GTVolkswagen Passat R GTVolkswagen Passat R GTVolkswagen Passat R GTVolkswagen Touareg R GTVolkswagen Touareg R GTVolkswagen Touareg R GTVolkswagen Touareg R GT
Volkswagen laat op de Sema-show in Las Vegas zien wat er allemaal mogelijk is met een Jetta, Passat en Touareg. Vijfhonderd pk blijkt het minimum.
Volkswagen laat op de Sema-show in Las Vegas zien wat er allemaal mogelijk is met een Jetta, Passat en Touareg. Vijfhonderd pk blijkt het minimum. Volkswagen Amerika laat op de Sema-show bizarre varianten zien van de Passat, Touareg en Jetta. Die eerste is gebaseerd op een versie met de 3,2-liter V6, DSG-versnellingsbak en 4Motion. VW liet tuner HPA Motorsport er op los en die schroefde twee Garrett GT25R turbo's met intercooler op de V6 wat resulteert in een vermogen van 575 pk. Het chassis is heeft een race-setup gekregen en er is een remsysteem van de Phaeton gemonteerd. Ook de DSG-bak is door HPA aangepast aan het toegenomen vermogen. De Passat kreeg de kleur 'Candy White'. De carrosserie werd aangepast met een gigantische voor- en achterbumper. In het interieur overheerst zwart leder. Wel zijn er witte piano-lak accenten om te corresponderen met de kleur van de carrosserie. De Touareg R GT heeft een V6-versie als basis. Die is vervangen door een Biturbo V6 die geheel door HPA is opgebouwd. Die levert 500 pk en is gekoppeld aan een zestraps automaat. Ook hier is voor het chassis het nodige aangepast  en is er een high-performance remsysteem van Brembo. De Touareg is voorzien van een Volkswagen Individual bodykit en speciaal voor deze auto gemaakte 22 inch wielen. In het interieur zijn voorin sportstoelen geplaatst, is er zwart lederen bekleding met grijs suède accenten en er is een op het interieur van de Bugatti Veyron geïnspireerde aluminium-trim kit. Tot slot is er de Jetta R GT. Die heeft van oorsprong een 150 pk sterke 2,5-liter vijfcilinder. Voor de gelegenheid is die vervangen door de 3,2-liter V6 uit de Golf R32 die is getuned tot 550 pk. Ook hier zijn er twee turbo's en tussenkoelers, een DSG transmissie en 4Motion. Tuner HPA paste de vering aan met race-afstelling en de standaard remmen zijn vervangen door een Brembo WRC-spec-systeem. De auto is in het zilvergrijs gespoten en heeft een aangepaste voor- en achterbumper en een in het oog springende achterspoiler. Normaal staat de Jetta op 19 inch wielen maar wanneer er mee wordt geracet gaan er 18 inch exemplaren onder. Tot slot zijn er een rolkooi, Recaro kuipstoelen. Het dashboard is met elektronisch weergegeven parameters in F1-stijl. De stoelen zijn bekleed met zwart leder, zwart alcantara en matzwarte koolstofvezel details.

PRIVATE LEASE Volkswagen