Ook tijdelijke afleverstop Skoda Octavia

'We nemen dezelfde maatregelen als Volkswagen'

Skoda Octavia Combi
Skoda Octavia CombiSkoda Octavia CombiSkoda OctaviaSkoda OctaviaSkoda Octavia CombiSkoda Octavia Combi

Skoda stopt tijdelijk met het bij klanten afleveren van de nieuwe Octavia. De nieuwe Tsjech heeft te kampen met hetzelfde softwareprobleem als de nieuwe Volkswagen Golf.

Volkswagen besloot eind vorige week tijdelijk te stoppen met het leveren van de nieuwe Golf. In de software van de Online Connectivity Unit (OCU) zou een fout zitten. Deze OCU-regeleenheid moet er onder meer voor zorgen dat er automatisch naar hulpdiensten wordt gebeld als er een ongeval plaatsvindt. Dit systeem zou in sommige auto's niet juist functioneren. Skoda heeft tegen het Duitse Automobilwoche verklaard dat ook de Octavia last heeft van deze softwarematige perikelen.

Een zegsman van Skoda heeft tegen het Duitse medium gezegd dat Skoda dezelfde maatregelen treft als Volkswagen met de Golf heeft gedaan. Dat betekent dat ook Skoda momenteel de uitrol van de Octavia in ieder geval tijdelijk heeft gestaakt. Volgens dezelfde Duitse publicatie controleren Audi en Seat momenteel of de nieuwe A3 Sportback en Leon ook te kampen hebben met het softwareprobleem. De Golf, Octavia, Leon en A3 Sportback delen hun technische MQB-basis met elkaar en dus is het niet verrassend dat deze complete reeks modellen met hetzelfde euvel te maken heeft.

We zijn nog in afwachting van een reactie van de Nederlandse Skoda-importeur, al is het aannemelijk dat de Octavia ook in Nederland even niet wordt uitgeleverd tot het probleem uit de lucht is.

UPDATE:
Skoda bevestigt aan AutoWeek dat het per direct de levering van de Octavia heeft stopgezet. Vervolgstappen worden zo spoedig mogelijk aangekondigd.

 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (44) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum