Volkswagen ID.X is vroege ID3 GTX

Ook ID3 aan het GTX-label

Volkswagen ID.X Concept

Volkswagen introduceerde onlangs een sportief label voor zijn elektrische modellen: GTX. De ID4 is de eerste, maar zeker niet de laatste van de ID-familie die een GTX-saus over zich heen krijgt uitgegoten. Niemand minder dan Volkswagen-CEO Ralf Brandstätter is namelijk al naast een prototype van de ID3 GTX te zien: de ID.X.

Volkswagens nieuwe GTX-label moet je zien als wat de drielettercombinaties GTI en GTD respectievelijk zijn voor auto's met benzine- en dieselmotoren. Het label debuteerde dan ook op de sportieve ID4 GTX. Volkswagen gaf al aan dat de nog te lanceren ID5, de 'coupébroer' van de ID4, de volgende elektrische Volkswagen wordt die een GTX-versie krijgt. Dat de ID3 waarschijnlijk ook een zo'n variant zou krijgen, stond eigenlijk ook van meet af aan vast. Volkswagen-topman Ralf Brandstätter is in ieder geval al aan het proefrijden in een sportieve GTX-uitvoering van die elektrische hatchback.

Volkswagen ID4 GTX

Volkswagen ID4 GTX

De krachtigere versie van de ID3 heet nog niet ID3 GTX, het is immers nog een prototype. Het model op deze foto's luistert vooralsnog naar de naam ID.X. Hij staat op fors lichtmetaal en is niet alleen vanbuiten, maar ook vanbinnen opgeleukt met een fluoriserend kleurtje. In het interieur zien we onder meer sportstoelen zo zo te zien met Alcantara zijn bekleed.

De ID.X is in feite een ID3 met 62 kWh accu, al is dat pakket in dit prototype vervangen voor de 77 kWh variant die ook in de ID4 GTX dienstdoet. De dankzij twee elektromotoren vierwielaangedreven ID.X is krachtiger dan de ID4 GTX. Die is namelijk 299 pk sterk, terwijl de ID.X het tot 333 pk schopt. Daarmee dendert het prototype in 5,3 seconden naar de 100 km/h. Minstens zo opvallend: de ID.X is maar liefst 200 kilo lichter dan de ID3. Er is zelfs een heuse driftmodus aanwezig. Het is nog niet bekend wanneer de ID.3 een GTX-versie krijgt. De ID5 en diens GTX-variant moeten namelijk eerst worden geïntroduceerd.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID3

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (50) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.