Volkswagen ID R Pikes Peak snelste EV Goodwood

Elektrorecord gebroken

Volkswagen I.R. R Pikes Peak
Volkswagen heeft met de ID R Pikes Peak een record gebroken. De elektrische racer is de snelste elektrische auto gebleken tijdens de Goodwood Hillclimb.

Eind vorige maand wist Volkswagen met de IR R Pikes Peak een recordtijd neer te zetten tijdens de wereldberoemde 'Race to the Clouds', de Pikes Peak International Hillclimb. Met een rijd van 7.57,148 was de bizarre stekkerracer niet alleen de snelste EV in Pikes Peak, maar ook de snelste auto ooit op het 156 bochten kennende traject. Nu heeft de platte racer ook een record gevestigd tijdens de Goodwood Hill Climb.

De IR Pikes Peak wist met de Franse coureur Romain Dumas achter het stuur een tijd neer te zetten van 43,86 seconden, 3,48 seconden rapper dan het vorige elektrorecord uit 2013. De absoluut snelste tijd werd in 1999 gereden door de Duitser Nick Heidfeld, die in zijn McLaren-Mercedes MP4/13 Formule 1-wagen al na 41,6 seconden over de finish kwam.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.