Volkswagen ID R Pikes Peak naar Goodwood

Jagen op elektrorecord

Volkswagen I.D. R Pikes Peak
De Volkswagen ID R Pikes Peak wist eind juni een recordtijd neer te zetten tijdens de fameuze 'Race to the clouds'. Volkswagen wil nu ook een recordtijd scoren tijdens de heuvelklim op het Goodwood Festival of Speed.

De Volkswagen ID R Pikes Peak wist eind vorige maand een recordtijd van 7:57,148 neer te zetten tijdens de Pikes Peak International Hill Climb. Daarmee wist de buitenissige Volkswagen niet alleen het elektrorecord op zijn naam te zetten, maar zette de auto tevens de snelste tijd ooit neer op het 156 bochten tellende traject. Nu brengt het merk de ID R Pikes Peak mee naar het Goodwood Festival of Speed.

Volkswagen hoopt met de ID R. Pikes Peak op het Engelse autofeest een recordtijd voor EV's neer te zetten tijdens de bekende heuvelklim. Het huidige elektrorecord werd er in 2013 gevestigd door de Engelsman Jonny Cocker, achter het stuur van zijn Lola-Drayson B12 68/EV. De snelste tijd op het 1,86 kilometer korte parcours ligt op 41,6 seconden, in 1999 op naam gezet door de Duitse coureur Nick Heidfeld achter het stuur van een McLaren-Mercedes MP4/13 F1-auto.

De ID R oogt als een bizarre racer en beschikt over een opmerkelijk grote achtervleugel. De elektromotor is 680 pk sterk. In combinatie met een gewicht van nog geen 1.100 kg zorgt dat voor razendsnelle acceleratietijden, terwijl met behulp van slimme simulatiesoftware de juiste afstelling van de auto werd bepaald

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.