Volkswagen ID Life: compacte EV onder ID3 in 2025

Elektrische cross-over

Volkswagen ID Life
Volkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID LifeVolkswagen ID Life

Net als zustermerk Cupra grijpt ook Volkswagen de IAA van München aan om een vooruitblik op een nieuwe elektrische compacte cross-over te presenteren. We heten welkom: de ID Life.

De ID-familie groeit gestaag. Na de ID3, ID4 en de op stapel staande ID 5 en ID Buzz dient het volgende nieuwe elektrische model van Volkswagen zich aan. We maken digitaal kennis met de ID Life, een studiemodel waarmee Volkswagen een voorbode geeft op een zeer belangrijk model voor het merk. De ID Life geldt namelijk als blauwdruk van Volkswagens compacte cross-over in het segment van de Peugeot e-2008. Een kleine broer dus voor de ID3!

De ID Life komt niet helemaal als een verrassing. Zustermerk Cupra liet met de UrbanRebel Concept namelijk al een eigen voorbode op een compacte cross-over zien. Dat is het technische broertje van de ID Life, die zeer waarschijnlijk door Seat gaat worden gebouwd. Logisch dus dat ook de ID Life als broertje van de UrbanRebel op een compactere versie van het MEB-platform komt te staan, de MEB Short-basis. Afmetingen houdt Volkswagen nog even onder de pet, dus ook daarvoor wijken we uit naar wat we al weten van de Cupra UrbanRebel. Reken op een zo'n 4 meter lange compacte elektrische cross-over.

Volkswagen ID Life

Volkswagen ID Life

Tot 400 kilometer elektrisch

Het ontwerp is opvallend simplistisch van aard. Zwierige lijnen, een overdaad aan hoeken, vouwen en ander visueel drama tref je niet aan. Een leuk detail is het aanpasbare en uitneembare dakje van textiel. De ID Life is voorwielaangedreven en heeft een 234 pk elektromotor. Daarmee sprint de auto op papier in 6,9 seconden naar 100 km/h. Het accupakket van de ID Life heeft een capaciteit van 57 kWh, volgens Volkswagen goed voor een actieradius van zo'n 400 kilometer. Reken voor de uiteindelijke productieversie, die mogelijk ID2 gaat heten, ook op mildere aandrijflijnen.

Volkswagen ID Life

Volkswagen ID Life

Hip

Geen studiemodel zonder de nodige conceptuele gimmicks en dus zegt Volkswagen dat de ID Life dankzij een projector en een uit het dashboard te schuiven scherm ook als bioscoop of gamecentrum is te gebruiken. Volkswagen benadrukt dan ook dat het met de ID Life op jonge doelgroepen mikt voor wie "een auto een sterkere uitdrukking van lifestyle is." Volgens Volkswagen gaat het bij jongere groepen "niet alleen om mobiliteit, maar vooral om wat je met de auto kunt beleven." Lekker hip dus, en een hippe concept-car kan niet zonder progressief klinkende zaken als lak waarvoor houtsnippers als kleurstof hebben gediend. Ook heeft Volkswagen gebruik gemaakt van gerecyclede PET-flessen en zijn de banden gedeeltelijk vervaardigd uit bio-olie en rijstkaf. Voor extra gebruiksgemak valt niet alleen de achterbank, maar ook de voorbank volledig neer te klappen.

Volkswagen ID Life

Volkswagen ID Life

Veel interessanter is echter de kale vanafprijs waar Volkswagen op mikt, die ligt namelijk tussen € 20.000 en € 25.000. In 2025 moet het van deze ID Life afgeleide productiemodel op de markt komen.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (82) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.