Volkswagen ID Buzz in de kou gezet

Buzzje komt zo

Spyshots Volkswagen ID Buzz
Spyshots Volkswagen ID BuzzSpyshots Volkswagen ID BuzzSpyshots Volkswagen ID BuzzSpyshots Volkswagen ID BuzzSpyshots Volkswagen ID BuzzSpyshots Volkswagen ID Buzz

Volgend jaar brengt Volkswagen eindelijk de ID Buzz op de markt, een elektrische bedrijfswagen met sterke designinvloeden van de oer-Volkswagenbusjes. Op een nieuwe set spionageplaten is die ID Buzz beter dan ooit te zien.

De aanloop naar de marktintroductie van de Volkswagen ID Buzz is een lange. Een heel lange. Het is al weer bijna vijf jaar geleden dat de ID Buzz Concept de Detroit Auto Show binnen kwam zoemen, maar de elektrische bus is nog altijd niet op de markt. Daar komt volgend jaar eindelijk verandering in.

Spyshots Volkswagen ID Buzz

Volkswagen ID Buzz

Op deze spionageplaten is een nog slechts ten dele met camouflagewerk volgehangen ID Buzz te zien die in het hoge noorden van Zweden nabij de poolcirkel aan koudetests wordt onderworpen. Hoewel het definitieve front van de ID Buzz nog niet helemaal te zien is, gaf Volkswagen vorige maand al weg hoe de retrosnuit van de elektrische bus uiteindelijk opdroogt. De laadopening van de ID Buzz bevindt zich in het linker voorscherm en de op deze foto's zichtbare personenversie heeft in ieder geval aan de linkerzijde een ogenschijnlijk smalle schuifdeur. Aan de rechterzijde verwachten we eenzelfde exemplaar. Opvallend is de korte, stompe neus van de ID Buzz. Aan de achterzijde lijkt de auto, waar in de vorm van de ID Cargo ook een bestelversie van komt, enige gelijkenissen met de nieuwe Volkswagen Multivan te vertonen.

Het 'busjesgamma' van Volkswagen omvat vanaf volgend jaar opeens heel wat modellen. Volkswagen besloot van de Multivan een los model te maken en presenteerde onlangs een lel van een busjesachtige MPV met die naam. Daarnaast levert Volkswagen de Transporter, de bedrijfswagen die je als bestel- en personenversie kunt krijgen. Daarnaast komen dus nog de ID Buzz en de ID Cargo, auto's die zich behalve met hun retrodesign natuurlijk ook met hun elektrische aandrijflijnen van hun ruimtelijke broertjes en zusjes onderscheiden.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.