Volkswagen: 'Geen GTI's naast Up, Polo en Golf'

'Een GTI is een hot hatch'

Volkswagen Golf GTI Performance
Volkswagen past het GTI-label momenteel toe op de Up, de Polo en de Golf. Daaruit zal het GTI-portfolio de komende jaren ook blijven bestaan.

Dat schrijft het Britse Autocar op basis van uitspraken van Herbiert Diess, voorzitter van de bestuursraad van Volkswagen. Volgens Diess heeft Volkswagen "[...] met drie modellen de GTI-set compleet". Daarmee lijkt er een eind gemaakt aan de geruchten dat Volkswagen zijn cross-overs van een GTI-label wil voorzien.

Diess zou van mening zijn dat een GTI een "[...] hothatch met groot gebruiksgemak" is, daarbij zou de hatchbackkoets dus zeer belangrijk zijn voor het label. Diess zegt niet uit te sluiten dat de ID, de op stapel staande elektrische auto van Golf-formaat, een sportieve variant krijgt. "In dat geval zou het GTE-label meer voor de hand liggen."

Onlangs voegde Volkswagen de Up GTI aan zijn line-up toe en daarmee kwam het aantal GTI-modellen op drie. Spoedig brengt Volkswagen een nieuwe generatie Polo op de markt, een auto die uiteraard opnieuw in GTI-vorm ten tonele verschijnt. Wie toch een vleugje GTI wil meekrijgen in een cross-over van Volkswagen, kan de Tiguan met 220 pk sterke 2.0 TSI bestellen. In het vooronder huist in dat geval dezelfde krachtbron als in de Golf GTI zoals die tot begin dit jaar in de showrooms stond.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (36) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.