Volkswagen en Bosch slaan handen ineen voor autonoom rijden

Level 3 in 2023?

Volkswagen Bosch

De Volkswagen Group en Bosch gaan samenwerken om de technologie die autonoom rijden mogelijk maakt, sneller op de markt te brengen voor 'alle segmenten'. In 2023 worden de eerste systemen uit de samenwerking geïmplementeerd, waaronder vermoedelijk ook 'Level 3' autonoom rijden valt.

Om precies te zijn is het partnerschap gesloten tussen Bosch en Cariad, de dochteronderneming van Volkswagen die zich bezig houdt met autonoom rijden. De twee bedrijven gaan gezamenlijk een gestandaardiseerd softwareplatform ontwikkelen dat de Volkswagen Group uiteindelijk kan toepassen in al zijn merken en modellen. Daarnaast is het de bedoeling dat het systeem van Bosch en Cariad ook onder licentie door andere autofabrikanten gebruikt kan worden. De technologie moet naast 'Level 2' autonoom rijden, waarbij de bestuurder slechts tijdelijk zijn hand van het stuur kan halen, ook 'Level 3' autonoom rijden op de snelweg mogelijk maken. Daarbij kan de bestuurder in principe de hele tijd zijn handen van het stuur af houden.

De eerste vruchten uit de samenwerking tussen Bosch en Cariad moeten in 2023 al geïmplementeerd worden op de productielijn. Of Level 3 autonoom rijden daar ook al bij zit, is nog niet duidelijk. Verder onderzoeken Cariad en Bosch ook de mogelijkheden voor een stapje hoger: Level 4 autonoom rijden, waarbij de auto ook in de bebouwde kom zonder tussenkomst van de bestuurder zijn werk kan doen. Volkswagen is in ieder geval niet de enige die dergelijke samenwerkingen sluit, want Mercedes-Benz en Volvo werken samen met het Amerikaanse Luminar om Level 3 autonoom rijden mogelijk te maken.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.