Volkswagens elektrische SUV heet I.D. Roomzz

Debuut in Shanghai

Volkswagen ID. Roomzz

Tijdens de Auto Shanghai toont Volkswagen een nieuw lid uit de I.D.-familie. Het belooft een voorproefje van een SUV te zijn.

De ‘fullsize SUV’ concept-car krijgt I.D. Roomzz als werktitel. Volkswagen verwacht de productieversie over twee jaar. Volkswagen kiest Shanghai met een goede reden als locatie voor zijn werelddebuut, want de Chinese markt wordt voor de I.D. Roomzz de eerste verkoopmarkt. De teasers laten een doorlopende lampenpartij op de neus zien. De dubbele handgreep in het midden van de zijportieren duidt op zogenoemde suicide-doors. De raamstijlen worden, net als bij andere I.D.-modellen, in een contrasterende zilverkleur gespoten. Qua formaat verwachten we Touareg-afmetingen. 

Volkswagen legt uit dat de naam op de interieurruimte slaat. “Bij de concept-car draait het om een flexibel interieur met een variabele indeling en een volledig nieuwe stoelconfiguratie.” Verder zou de I.D. Roomzz over autonome technieken beschikken, waarmee hij op niveau 4 zelf opereert.

De SUV wordt het zesde model uit Volkswagens I.D.-reeks, waarvan we onder andere de I.D., I.D. Cross en I.D. Vizzion al kennen. De autosalon in Shanghai opent op 16 april haar deuren. 

PRIVATE LEASE Volkswagen

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 435
 
Leaseplan
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 474
 
DirectLease
Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 110pk Life 75 Edition (5D/6H)
€ 505
 

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.