Volkswagen-CEO: ‘band met Ford wordt groter’

Ondanks MEB-twijfels

Ford Tourneo Connect

Als we Volkswagen-CEO Oliver Blume mogen geloven, wordt de samenwerking met Ford de komende tijd alleen maar intensiever en uitgebreider.

“We staan nog maar aan het begin van onze samenwerking”, zou Volkswagen-CEO Oliver Blume hebben gezegd. Volgens Automotive News meldt hij verder dat de samenwerking met Ford zich zzal intensiveren. Enigszins opvallend, omdat Ford zelf in eerdere berichten wat terughoudend leek te zijn over tenminste één deel van de samenwerking. Ford presenteert binnenkort zijn eerste EV op Volkswagens MEB-basis, maar heeft al aangegeven dat er in totaal slechts twee modellen op dit platform verschijnen. Daarna stapt het van origine Amerikaanse merk weer over op een in eigen huis ontwikkeld platform.

De samenwerking tussen Ford en Volkswagen, die in 2019 werd aangekondigd, geldt echter op meer terreinen dan EV’s. De twee merken hebben elkaar tevens gevonden op het gebied van bedrijfswagens, waar Ford en Volkswagen zo ongeveer de laatste spelers waren die bestelwagens louter onder de eigen merknaam voerden. Dat is aanmerkelijk duurder dan wat een concurrent als Stellantis doet. Daarom kennen we nu een op de Volkswagen Caddy gebaseerde Ford Transit/Tourneo Connect, verschijnt er een op de Ford Transit Custom gebaseerde Volkswagen Transporter en heeft Volkswagen voor zijn nieuwe Amarok de Ford Ranger als uitgangspunt gebruikt. Wellicht kunnen we in de toekomst dus nog (veel) meer van dit soort coproducties verwachten.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (39)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens