Volkswagen Caddy Panamericana: Alltrack, maar dan anders

Ook gewoon met voorwielaandrijving

Volkswagen Caddy Panamericana

Volkswagen heeft in Duitsland een bijzondere uitvoering van de Caddy gepresenteerd: de  Caddy PanAmericana. Hij staat net wat hoger op de poten en laat zich daarmee omschrijven als de opvolger van de Caddy Alltrack. Inderdaad, de versie die hier nooit werd geleverd.

De PanAmericana is dan ook aangekleed volgens het bekende ophoogrecept. We zien onder meer spatbordverbreders, speciale wielen, dakrails, meer zwarte accenten en zogenaamde ‘skidplates’, al is de vraag in hoeverre die echt iets beschermen. Ledverlichting rondom is standaard en ook het interieur wordt wat stoerder aangekleed dan normaal.

De Caddy werd onlangs voorzien van 4Motion-vierwielaandrijving. Dat lijkt een ideale combinatie met het PanAmericana-pakket, maar Volkswagen levert de opgestoerde Caddy naar verluidt ook gewoon met voorwielaandrijving. De auto is in Duitsland te krijgen met benzine- en dieselmotoren, handbakken en automaten en als Cargo-bestelversie of in een personenwagenvariant. Kortom: voor elk wat wils.

Behalve voor Nederlanders dan, want het is zeer de vraag of dit type naar Nederland komt. Bij de vorige opgehoogde Caddy zag het merk er geen heil in: de Alltrack is hier nooit verschenen.

Voor zover wij kunnen nagaan is de naam PanAmericana in het recente verleden één keer eerder gebruikt op een Volkswagen. Toen ging het om een conceptuele Transporter, die juist een sportief uiterlijk kreeg aangemeten.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (6) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.