Elektrische Volkswagen Crafter én Transporter op komst

Ook elektrische Transporter en Multivan California op komst

Volkswagen Crafter

Volkswagen Bedrijfswagens blikt terug op 2022, maar kijkt ook direct vooruit. De topman van Volkswagen Bedrijfswagens kondigt niet alleen de komst aan van een Volkswagen Caddy met een hybride aandrijflijn, maar ook een volledig nieuwe elektrische Crafter.

Volkswagen Bedrijfswagens komt dit jaar met een langere versie van de Volkswagen ID Buzz, een versie die met zijn grotere afmetingen en langere wielbasis onder meer plek zal bieden aan tot zeven inzittenden. Maar er zit meer busjesnieuws in het Volkswagenvat. Zo komt Volkswagen later dit jaar met een conceptuele versie van een California-variant van de Multivan en komt er begin volgend jaar een volledig nieuwe Transporter op Ford-basis aan. Van die Transporter komt ook een volledig elektrische versie, zo zegt Carsten Intra, topman van Volkswagen Bedrijfswagens.  Is Volkswagen's honger naar nieuwe bedrijfswagens daarmee gestild? Welnee.

Carsten Instra zegt namelijk dat de Volkswagen Caddy op termijn ook een hybride aandrijflijn krijgt. Daarnaast werkt Volkswagen aan een volledig nieuwe versie van zijn grootste bedrijfswagen: de Crafter. Daar komt in ieder geval ook een volledig elektrische variant van, maar we verwachten er ook reguliere dieselversies van. Van de huidige generatie Crafter bestaat overigens al een elektrische e-Crafter.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (15) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum