'Volgende maand debuut Mercedes CLC'

Beastie Boy Mike D in videoclip Sabotage
Volgens hardnekkige geruchten laat Mercedes-Benz komende maand al iets zien van de CLC, de vierdeurscoupé op basis van de A-klasse. En daar roept Mercedes-Benz de hulp in van niemand minder dan...

... Mike D, een van de drie Beastie Boys! Volgens de geruchten onthult Mike D het eerste levensteken van de CLC op 20 april tijdens een evenement in Los Angeles. Het zou gaan om "Transmission LA: AV CLUB Curated by Mike D" in het Museum of Contemporary Art van de Californische stad. De Beastie Boys staan bekend om hun bijzondere videoclips. Een van de bekendste is Sabotage (te bekijken onder dit nieuwsbericht). In deze Starsky and Hutch-parodie speelt de Amerikaanse politieauto een nadrukkelijke rol.

Wat betreft de CLC (een voorlopige naam, ook BLS wordt geopperd) weten we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat in Los Angeles nog gewoon een concept-car of een sculptuur wordt onthuld. Met de nieuwe vierdeurscoupé wil Mercedes-Benz auto's als de A3 Sedan beconcurreren. De CLC (foto 4) komt op het voorwielaangedreven platform van de A-klasse te staan. Dit jaar wil Mercedes-Benz in het C-segment alle aandacht vestigen op de vijfdeurs A-klasse en we verwachten de CLC dan ook pas in 2013 bij de dealers.

Video

Lezersreacties (18) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.