Mercedes test CLC op de Ring

Mercedes-Benz CLC Spyshots
Mercedes-Benz CLC SpyshotsMercedes-Benz CLC SpyshotsMercedes-Benz CLC SpyshotsMercedes-Benz CLC SpyshotsMercedes-Benz CLC SpyshotsMercedes-Benz CLC SpyshotsMercedes C Sportcoupe - CLCMercedes C Sportcoupe - CLC
Inmiddels is het publiek geheim dat Mercedes werkt aan een kleinere vierdeurs coupé in de geest van de CLS. Blijkbaar wil het merk de CLC graag wat dynamische rijeigenschappen meegeven, want ze testen de baby-CLS uitgebreid op de Ring.

Momenteel is de CLC nog een tweedeurs coupé op basis van de vorige generatie C-klasse en bij ons in ieder geval geen kaskraker. Daar moet verandering in komen, dus de volgende auto die de CLC naam zal gaan dragen wordt een aanzienlijk dynamischer vierdeurs model, dat op het succes van de grotere CLS mee moet liften. Die moet het voornamelijk hebben van z'n bijzondere uiterlijk, en wie even door het camouflagemateriaal heen kijkt, ziet dat ook dit kleine broertje geen alledaagse auto zal worden. Hoe de productieversie er vermoedelijk uit komt te zien, kun je in het AutoWeek Journaal zien.
Onder de hippe koets gaat het chassis van de nieuwe A-klasse schuil, die dit jaar bij de dealers verschijnt. Dat betekent dat de CLC voorwielaandrijving zal krijgen en het motorenaanbod zal, met uitzondering van de basismotoren, gelijk zijn aan dat van de A-klasse. Of er ook een AMG-versie komt is nog niet zeker, maar met zo'n sportief uiterlijk lijkt dat slechts een kwestie van tijd.

Lees ook ons volledige achtergrondverhaal over de Mercedes CLC in de nieuwsrubriek van AutoWeek 13, die nu in de winkels ligt.

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.