Gereden: Mercedes-Benz CLC

Mercedes-Benz CLC
De Mercedes C-klasse Sportcoupé heeft het uiterlijk gekregen van de huidige C-klasse. De rest bleef zo goed als ongewijzigd. En toch is de CLC niet gedateerd.
De Mercedes C-klasse Sportcoupé is een belangrijke instapper voor Mercedes. Van de 320.000 kopers die de auto wereldwijd heeft gekend, is het merendeel afkomstig van een ander merk. Een groot deel van de Sportcoupé-rijders groeit daarop door naar een grotere Benz. Op motorisch gebied is het enige nieuws dat het vermogen van de 200 Kompressor stijgt van 163 naar 184 pk. De besturing van de CLC is niet te scherp en de vering en demping comfortabel. Dat vindt de klant prettig, blijkt uit onderzoeken. De krachtbron van de 200 Kompressor is de beste voor dit type. Hij is weliswaar niet zo bijterig als de turbomotoren van Volkswagen en Audi maar levert erg goede prestaties en hij is ook nog een stuk zuiniger dan de zescilinders die worden aangeboden. De volledige rij-impressie van de Mercedes-Benz CLC staat in AutoWeek 18, die op 29 april in de winkels ligt.
Video

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.