Mercedes CLC wordt C-klasse coupé

Mercedes CLC wordt C-klasse coupé
Mercedes-Benz wil volgend jaar stoppen met de CLC. Die wordt in Brazilië gebouwd. De vervanger wordt een C-klasse Coupé die in Bremen van de band rolt.
Mercedes stopt in de herfst van volgend jaar met de productie van de CLC in het Braziliaanse Juiz de Fora. Dat weet het Duitse vakblad Automobilwoche te melden. De CLC wordt daar sinds 2008 als enige model gebouwd. Wat er na 2010 met de 1.100 werknemers in de Braziliaanse fabriek gaat gebeuren, is nog onduidelijk. Bij het betrekken van de fabriek is een staatslening verstrekt. Daarvan moet een deel worden terugbetaald als Mercedes de vestiging voor 2016 verlaat. De CLC is nog gebaseerd op de vorige generatie C-klasse (W203). Het nieuwe model, dat in het voorjaar van 2011 op de markt komt, zal zijn gebaseerd op de huidige W204. Hij wordt in Bremen gebouwd, waar ook de E-klasse cabriolet en coupé en de SLK en de SL worden gebouwd.In Brazilië worden 23.000 CLC's per jaar gebouwd. De nieuwe C-klasse coupé zal wat hoger in de markt worden gepositioneerd maar moet ook een hogere productie kunnen scoren.

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.