Volgende Chevrolet Volt weinig schokkend

Chevrolet Volt
De Chevrolet Volt en Opel Ampera onderscheiden zich op uiterlijk gebied enigszins. Waar de Ampera wat agressiever de wereld in kijkt is Chevrolet wat terughoudender. De designchef van Chevy wil Opel's truukje toepassen op de volgende Volt.

Hoewel er nog lang niet gesproken wordt over het vervangen van de Volt, spreekt designchef John Cafaro zich al wel uit over het uiterlijk van de nieuwe elektrische Chevy. "Bij Chevrolet vinden we het erg goed wat Opel gedaan heeft met de Ampera. Ze hebben hem een wat krachtiger en agressiever voorkomen gegeven voor de Europese markt." Over volgende Volt zegt hij: "We gaan er iets anders van maken, hij moet meer het uiterlijk krijgen van een bochtenridder."

Sportieve ambities dus bij de Amerikaanse heren. Cafaro meent slechts één kans te hebben om van de nieuwe Volt een succes te maken. "We krijgen al wat feedback en hebben ontzettend veel research gedaan. Er zijn veel ideeën op het gebied van design. Men wil een spannend voertuig, maar wat is spannend? Gespierde vormen of scherpe lijnen? We zijn aan het kijken welke designtaal gaat passen bij de elektrische technologie. Niets is onmogelijk, er zijn geen slechte ideeën."

Overigens meldt Cafaro ook dat General Motors geen uitgesproken design wil voor de nieuwe Volt, en dus graag op veilig speelt: "We mogen in ieder geval niets geks er van maken van het GM-hoofd." De Volt-aandrijflijn komt terug in de Cadillac ELR, een coupé van fors formaat. In de gaten houden dus, mocht je graag een bijzonder gelijnde hybride willen rijden.

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.