Nieuwe Chevrolet Volt niet als Holden en Vauxhall

Holden Volt
De huidige Chevrolet Volt is zowel als Opel Ampera, Vauxhall Ampera en Holden Volt te krijgen. De versies van Vauxhall en Holden lijken bij het aantreden van de nieuwe generatie Volt te verdwijnen.

In januari trok Chevrolet in New York het doek van de nieuwe, tweede generatie van de Volt. Volgens het Australische CarAdvice hoeven we geen nieuwe Holden Volt of Vauxhall Ampera te verwachten. General Motors heeft namelijk gezegd dat de nieuwe generatie Volt alleen in linksgestuurde vorm op de markt verschijnt. Daarmee zijn de voor het Verenigd Koninkrijk, Australië en Nieuw Zeeland ontwikkelde versies dus weggestreept.

De Volt verscheen in 2012 op de Australische markt, en sindsdien zijn er slechts 246 exemplaren van verkocht. Of de uiteindelijke productieversie van de Bolt EV Concept ook niet naar deze markten komt, is nog niet bekend. In Nederland zijn van de Volt en Ampera samen 6.035 exemplaren verkocht.

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.