Nieuwe Chevrolet Volt rijdt 85 km elektrisch

Actieradius van 676 kilometer

Chevrolet Volt
Toen Chevrolet in januari de nieuwe Volt presenteerde, waren er nog geen definitieve getallen voor verbruik en actieradius. Die zijn er inmiddels wel.

Bij de lancering van de nieuwe Volt, begin dit jaar in Detroit, liet Chevrolet weten dat de hybride een actieradius van 'meer dan 400 mijl' (640 kilometer) zou hebben. In de aanloop naar de marktintroductie in het najaar is het officiële cijfer bekend: 420 mijl, oftewel 676 kilometer.

Op alleen het accupakket komt de Volt maximaal 53 mijl (85 kilometer) ver, het vorige model kon 38 mijl (61 kilometer) volledig elektrisch rijden. Die benzinemotor, een 1,5-liter viercilinder, verbruikt gemiddeld 6,7 l/100 km, dat is zuiniger dan het 1.4-blok uit de vorige Volt, die volgens fabrieksopgave 7,6 l/100 km dronk.

Het (theoretische) gemiddelde gecombineerde verbruik van de hele aandrijflijn staat nu op 2,7 l/100 km, dat van de eerste generatie Volt was 2,9 l/100 km. Volgens General Motors maakt 80 procent van de huidige Volt-eigenaren in de VS ritten waarbij alleen de elektrische modus wordt gebruikt.

De nieuwe Chevrolet Volt is deze herfst in de VS leverbaar vanaf 33.995 dollar, een kleine 31.000 euro. Vooralsnog zijn er geen plannen om de auto naar Europa te halen. Ook een Vauxall- of Holden-versie hoeven we niet te verwachten. Voor Opel zijn er voorlopig ook nog geen plannen.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.