Vijf miljoen keer Kia Sportage

Bestseller voor Kia

Kia Sportage
Dit jaar blaast de Kia Sportage 25 kaarsjes uit. De slingers mogen even blijven hangen, want de cross-over bereikt meteen een verkoopmijlpaal!

Het vijf miljoenste exemplaar is namelijk over de toonbank gegaan. De eerste Sportage reed in 1993 de showroom uit. Een half miljoen exemplaren van dezelfde generatie zijn hem gevolgd. De tweede generatie bleek populairder en zag de verkoopcijfers verdubbelen. In 2010 verscheen de derde generatie op de Nederlandse weg. Wereldwijd verkocht Kia in zeven jaar tijd hiervan ruim twee miljoen exemplaren. Nu is het de beurt aan de vierde generatie, die in de afgelopen 29 maanden wereldwijd al één miljoen keer over de toonbank is gegaan.

In 2016 en 2017 stootte de Sportage de Rio van de troon als bestverkochte auto van het merk wereldwijd. In Nederland verscheen de Sportage in 1994 op de weg. Sindsdien zijn er 40.000 exemplaren op geel kenteken verschenen. In 2017 neemt de Sportage de vierde plaats in na 2.436 verkochte exemplaren. De Picanto, Niro en Rio gaan hem hier nog voor.

PRIVATE LEASE Kia Sportage

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (29) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum