Vijf Euro NCAP-sterren voor Honda Jazz en Mazda MX-30

De sterren staan op één lijn

Euro NCAP Mazda MX-30 en Honda Jazz
Euro NCAP Mazda MX-30 en Honda JazzEuro NCAP Mazda MX-30 en Honda JazzEuro NCAP Mazda MX-30 en Honda JazzEuro NCAP Mazda MX-30 en Honda JazzEuro NCAP Mazda MX-30 en Honda Jazz

Gisteren schreven we over de Suzuki S-Presso die zonder een enkele NCAP-ster op zijn rapport werd afgevoerd na door Global NCAP tegen de muur te zijn geramd. Vandaag is het Euro NCAP dat nieuwe testresultaten vrijgeeft. Zowel de Honda Jazz als de elektrische Mazda MX-30 keert met cijf Euro NCAP-sterren huiswaarts.

De Suzuki S-Presso werd door de Global NCAP verpulverd. Dat had niet alleen treurig ogende opgevouwen S-Presso tot gevolg, het leverde de kleine Suzuki ook een bijzonder slecht rapportcijfer op. De wél voor de Europese markt bestemde Honda Jazz en Mazda MX-30 behalen logischerwijs fraaiere resultaten. Het Japanse tweetal haalt het maximaal haalbare aantal van 5 sterren en wordt niet in elkaar gedrukt als ware het pudding.

De alleen als hybride leverbare Honda Jazz, in dit geval uitgevoerd als Elegance, sleept op het gebied van veiligheid voor volwassen inzittenden 87 procent van de haalbare punten binnen. Wat veiligheid voor kinderen betreft, haalt de compacte Honda 83 procent van de punten. De voetgangersveiligheid is met 80 procent van de haalbare punten beoordeeld. Ook wat veiligheidssystemen zit het, getuige de score van 76 procent, wel snor.

Ook de elektrische Mazda MX-30 weet zijn scheppers tevreden te stellen. Net als de Jazz haalt -ie vijf sterren. De elektrische cross-over scoort wat veiligheid voor volwassen inzittenden maar liefst 91 procent van de haalbare punten. De veiligheid voor kinderen is beoordeeld met 87 procent van de punten. Voetgangers kunnen 'beter' een Jazz tegen het lijf lopen, de MX-30 scoort wat voetgangersveiligheid betreft namelijk 68 procent. Kritiekpuntjes: de MX-30 neemt achter zich geen voetgangers waar en ook het noodremsysteem werkte volgens Euro NCAP 'marginaal'. Wat veiligheidssystemen betreft, gaat de Mazda MX-30 met 73 procent van de punten naar huis.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum