Video: Bugatti presenteert de Veyron Black Bess

Bugatti Veyron Black Bess
Frequente bezoekers van deze site weten dat Bugatti met de ene na de andere speciale Veyron op de proppen komt. De Black Bess kenden we al, maar nu komt Bugatti met een fraaie video waarin de auto de hoofdrol heeft.

De Veyron Grand Sport Vitesse Black Bess is de laatste toevoeging aan de Legend-serie van Bugatti. Er worden slechts drie exemplaren van de speciale editie gebouwd, en dat geldt ook voor de overige Veyrons die vernoemd zijn naar een legende uit de historie van Bugatti. De Black Bess is de vijfde in de reeks.

De gitzwarte Veyron met goudkleurige accenten is vernoemd naar de Bugatti Type 18 uit 1912, een auto die Bugatti zelf omschrijft als 'de eerste straatlegale supersportwagen.' De kleurstelling van de Veyron is een duidelijke verwijzing naar die auto. Om de magie rond het hyperzeldzame en peperdure model nog wat verder op te krikken komt Bugati nu met een fraaie video, met daarin een duidelijke hint naar de historie. Niet alleen speelt de originele Black Bess daar een rol in, ook het Morane Saulnier Type H-vliegtuig van één van de oorspronkelijke kopers komt naar voren. In de Veyron komt dat apparaat trouwens ook terug: de deurpanelen zijn voorzien van een fraaie schildering waarop het vliegtuig te zien is.

Video