'Veyron geschrapt uit Guinness Book of Records'

Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse
Het is geen beste dag voor Bugatti. Het Guinness Book of World Records overweegt de Veyron namelijk te schrappen als snelste productieauto ter wereld.

Het hele getouwtrek om wie de snelste auto heeft is inmiddels weer even aan de gang. Onlangs claimde Hennessey met de Venom GT namelijk de vlugste productieauto ter wereld in de showrooms te hebben staan. Hoewel hij op papier net wat langzamer bleek dan de Veyron, zorgde de claim voor enige ophef. Volgens John Hennessey, de man achter de schermen bij de Amerikaanse autobouwer, vond dat de Veyron z'n titel überhaupt niet verdiende. Bugatti zou de auto namelijk hebben aangepast voor de recordpoging, en dat zou niet overeenkomen met de eisen.

Ook het Guinness Book of World Records heeft zich nog even achter de oren gekrabt. "Bugatti heeft de begrenzer in ieder geval van de Veyron gehaald, en zo'n wijziging komt niet overeen met de reglementen, we laten onze experts er nu naar kijken," zegt een woordvoerder van het boekwerk tegenover de National Post.

Mocht Bugatti z'n titel daadwerkelijk verliezen, dan zal het merk het slechts kort zonder moeten doen. Op z'n Facebook-pagina kondigde de autobouwer namelijk een 'extreem stukje Bugatti-prestaties' aan. Hoogstwaarschijnlijk doelt het merk op een nieuwe recordpoging of een speciale, nog snellere uitvoering van de Veyron.

Lezersreacties (14) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.