Verrassing: Elektrische Kia Soul gespot!

Kia Soul EV spionage
Kia Soul EV spionageKia Soul EV spionageKia Soul EV spionageKia Soul EV spionageKia Soul EV spionage
Kia blijkt in het geniep te werken aan een elektrische uitvoering van de tweede generatie Kia Soul. Een oplettende AutoWeek-lezer trof de ingepakte EV in Eindhoven aan bij een laadpaal.

AutoWeek-lezer Geert-Jan Dierdorp graaide vliegensvlug naar z'n camera toen hij een ingepakte Soul bij een Eindhovense laadpaal zag staan. De auto lijkt vergezeld te worden door een Renault Zoe, hoogstwaarschijnlijk als vergelijkingsmateriaal. Aanvankelijk werd gecommuniceerd dat een elektrische versie van de aanstaande Soul 'mogelijk zou zijn'. Dat de ontwikkelingen al zo ver gevorderd waren dat er al in onze regio mee werd getest, dat verbaasde ook Sebastiaan van der Pol van Kia Nederland. "Wat bijzonder! Kia is inderdaad bezig met de ontwikkeling van een volledig elektrische Soul, maar dat ze er hier al mee zouden rijden had ook ik niet gedacht. De elektrische uitvoering komt in ieder geval ook naar Nederland, maar dat zal niet voor de tweede helft van 2014 zijn.'

We zullen in Nederland nog even moeten wachten op de tweede generatie van de Kia Soul. Eerst mogen de Amerikanen kennismaken met de eigenwijze Koreaan, wij kunnen de Soul pas volgend jaar in de showroom verwelkomen. De nieuwe Kia groeit in elk opzicht een beetje, de gewonnen ruimte komt vooral ten goede aan de bagageruimte.

Momenteel biedt Kia in Korea al de Ray EV aan, een auto die aanvankelijk vooral voor de Koreaanse overheden is bedoeld. In Seoel worden 184 exemplaren van de elektrische mini-MPV al ingezet in een autodeelprogramma. De Ray EV, die van voren enige gelijkenissen met de Soul vertoond, wordt aangedreven door een 67 pk sterke elektromotor die gekoppeld is aan een 16,4 kW lithium-ion batterij.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum