Vernieuwde Mitsubishi Eclipse Cross te zien

Ook als plug-in!

Mitsubishi Eclipse Cross teaser

Mitsubishi heeft twee nieuwe schimmige afbeeldingen van de vernieuwde Eclipse Cross laten zien. De cross-over ondergaat een behoorlijke metamorfose, en niet alleen op esthetisch vlak.

De Autosalon van Genève was alweer drie jaar geleden het podium waarop Mitsubishi de Eclipse Cross presenteerde, een cross-over waarmee het merk populaire SUV's als de Nissan Qashqai het leven zuur trachtte te maken. Inmiddels is de Eclipse Cross dus al weer op een zekere leeftijd, en dat betekent dat er achter de schermen hard wordt geklust aan een facelift om het model actueel te houden. Mitsubishi lijkt zich niet bepaald in te houden.

De vernieuwde Eclipse Cross krijgt een agressiever ogend en meer uitgesproken snuit, waar platte, strakke kijkers samen met compleet herziene bumpers het beeld bepalen. Interessanter zijn de wijzigingen aan de achterkant. De complete bilpartij gaat namelijk op de schop. Het is gedaan met de over de gehele breedte van de bips lopende lichtbalk die de achterruit in twee delen verdeelt. De achterlichten lopen nog altijd omhoog de C-stijlen in, maar lopen voortaan onder de achterruit slechts een stukje door. De vormgeving van de achterlichten is geïnspireerd op die van de e-Volution Concept die inmiddels ook uit 2017 stamt.

Ook op technisch vlak wordt de Eclipse Cross behoorlijk gemoderniseerd. Het model wordt namelijk voor het eerst leverbaar met een plug-in hybride aandrijflijn. Die Eclipse Cross PHEV krijgt zeer waarschijnlijk het gros van zijn techniek van zijn grote broer, de plug-in versie van de Outlander. Of en wanneer de vernieuwde Eclipse Cross naar Nederland komt, valt nog te bezien. Mitsubishi is immers bezig om zijn Europese hoofdstuk in ieder geval tijdelijk af te sluiten.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (11) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum