Vernieuwde Hyundai Ioniq Electric komt 294 km ver

Ook facelift voor de gestekkerde

Hyundai Ioniq Electric facelift
Hyundai Ioniq Electric faceliftHyundai Ioniq Electric faceliftHyundai Ioniq Electric faceliftHyundai Ioniq Electric faceliftHyundai Ioniq Electric faceliftHyundai Ioniq Electric faceliftHyundai Ioniq Electric faceliftHyundai Ioniq Electric facelift

Het nieuws zat al even in het vat, maar nu is dan eindelijk het hoge woord eruit: de vernieuwde Hyundai Ioniq Electric krijgt een krachtiger accupakket met daardoor een hogere capaciteit.

Net na de jaarwisseling doken de eerste foto’s van een vernieuwde Ioniq op. Toen ging het echter nog om de reguliere hybride en plug-in hybride versies. Een nieuwe aankondiging laat de gehele gefacelifte Ioniq-familie zien. Net als bij de eerder gepresenteerde Ioniqs krijgt de Ioniq Electric een gewijzigde bumperpartij met herziene lampen. Ook nu kenmerkt de Electric zich door een gewijzigde en dichte grille in vergelijking met de milder geëlektrificeerde exemplaren. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar belangrijker nieuws vinden we onder de motorkap. Of eigenlijk: in de bodem van de Electric.

Zoals verwacht krijgt hij nu ook de krachtiger 38,3 kWh-batterijen gemonteerd, een energietoename van 36 procent in vergelijking met de huidige. Daardoor neemt de elektrische actieradius flink toe: van 280 kilometer (volgens de oude NEDC) naar een veel realistischer 294 kilometer volgens de nieuwste WLTP-metingen. Met een 100 kW-fastlader is de batterij binnen 54 minuten weer tot 80 procent opgeladen. De 8,9 kWh batterijen in de plug-in hybride Ioniq zorgen voor een puur elektrisch bereik van 52 kilometer (WLTP).

De update voor de middenklasser omvat nog een aantal andere dingen. Zo is Hyundais Blue Link voortaan beschikbaar voor de Ioniq. Hiermee is de auto verbonden met een mobiele app waardoor je vanuit huis de auto bijvoorbeeld al kunt voorverwarmen. Daarnaast heeft Hyundai aan de keuze in lichtmetalen wielen gesleuteld en presenteert het merk een stel nieuwe banden.

De Europese marktintroductie van de reguliere Ioniqs vindt in juli plaats, de volledig elektrische variant volgt in september. Nederlandse prijzen volgen in een later stadium.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (82) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.