Verkoop elektrische auto's stevig in de lift

132 procent in de plus

EV's opladen elektrisch rijden multitest Zoe i3 Io
De verkoop van volledig elektrisch aangedreven auto's in Nederland zat afgelopen jaar stevig in de lift. Ten opzichte van een jaar eerder steeg de verkoop met maar liefst 132 procent, zo blijkt uit verkoopcijfers die de Europese brancheorganisatie ACEA publiceerde. Ook binnen de gehele Europese Unie was er sprake van een stevige stijging.

In Nederland werden in 2017 bijna 10.000 nieuwe volledig elektrisch aangedreven auto's verkocht. Een jaar eerder waren dat er 4.268. Binnen de Europese Unie werd vorig jaar een groeispurt gemeten van bijna 50 procent, tot 133.000 auto's.

Terwijl de verkoop van elektrische auto's in de lift zat, stagneerde de verkoop van hybride auto's met een stekker. Daarvan werden er in Nederland nog maar 1.158 verkocht, wat op jaarbasis een daling met bijna 94 procent betekende. In Europa zijn hybride auto's met stekker nog wel populair, gelet op de stijging met 33 procent tot 142.709 auto's.

Lezersreacties (121) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.