Vanafprijs Lamborghini Urus bekend

Tussen Hurácan en Aventador

Lamborghini Urus
Lamborghini luidde deze week met een knal in door de Urus aan de wereld voor te stellen. We weten nu al wat Lamborghini's tweede SUV ooit moet gaan kosten.

Lamborghini vraagt € 278.844 voor de Urus en daarmee komt de auto iets boven de Hurácan in de prijslijsten te staan; voor de V10-supercar vraagt het een ruime € 262.000. Beide Lambo's moeten uiteraard hun meerdere erkennen in vlaggenschip Aventador, een auto die voor niet minder dan € 425.000 van de hand gaat.

Terug naar de Urus. Voor de krappe 280 mille krijg je een extravagant vormgegeven SUV, die zich op papier als een supercar lijkt te kunnen gedragen. De 650 pk en 850 Nm sterke 4,0-liter grote biturbo V8 lanceert de Urus in 3,6 seconden naar een snelheid van 100 km/h. Doordenderen doet de 'minder dan 2.200 kilo' wegende kolos tot een snelheid van 305 km/h. Om ervoor te zorgen dat de Urus ook in de bochten de verwachtingen waarmaakt die het logo op z'n neus schept, is de Urus voorzien van torque vectoring én vierwielsturing.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum