Tweede generatie Kia Soul vergevorderd

Kia Soul tweede generatie
Kia Soul tweede generatieKia Soul tweede generatieKia Soul tweede generatieKia Soul tweede generatieKia Soul tweede generatieKia Soul tweede generatieKia Soul tweede generatie
Kia is al weer vergevorderd met de tweede generatie van de Soul. In de hitte van Death Valley rijdt een testteam rond met deze ingepakte auto. De compacte crossover begint waarschijnlijk begin 2014 aan zijn tweede jeugd.

De Kia Soul mag dan in Nederland niet zo goed verkopen, in de Verenigde Staten is hij nog altijd populair. Om de aandacht vast te houden, komt Kia al snel met een opvolger. Die zien we hier voor het eerst in actie. Weliswaar zijn de neus en de achterkant warmpjes ingepakt, de ongecamoufleerde daklijn laat er geen misverstand over bestaan welk model van Kia hier getest wordt. En het is onze spionagefotografen zelfs al gelukt beelden te schieten van het interieur. Het betreft een exemplaar met automatische transmissie.

Op dit moment is de Kia Soul er in Europa als 1.6 GDI en 1.6 CRDI, al is de diesel in Nederland niet meer leverbaar. Of de nieuwe generatie de nieuwe DCT-automaat met dubbele koppeling krijgt, is niet bekend. Bij de Nederlandse importeur kunnen ze nog niets vertellen over de tweede generatie Soul.

De compacte crossover is sinds 2009 op de markt en in totaal zijn er in Nederland bijna 2.500 verkocht. In 2012 staat de teller op slechts 130 exemplaren, terwijl hij net gefacelift is. Van de Nissan Juke, ook geen doorsneemodel, zijn er veel meer verkocht terwijl die pas in 2010 leverbaar werd: 4.271.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (12) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum