Twee Rembrandt-Veyrons te koop in München

Bugatti Veyron Rembrandt Semco
De Duitse handelsonderneming Semco GmbH heeft een voorkeur voor uitserst zeldzame automobielen. Nu heeft het bedrijf zichzelf overtroffen: twee van de negen Rembrandt-Veyrons staan er te koop.

Ze komen regelmatig voorbij op deze site: de hyperzeldzame Bugatti's uit de Legend-serie. Van iedere 'legende' verschijnen slechts enkele exemplaren, en die zijn traditioneel in no-time uitverkocht. De Rembrandt is dankzij z'n bijzondere bruine kleurstelling een zeer aparte verschijning. Dat moet ook wel: de naar de broer van Ettore Bugatti vernoemde Veyron Vitesse ging nieuw voor 2,18 miljoen euro over de toonbank, en met in totaal negen verkochte exemplaren is de kans dat je er ééntje tegenkomt erg klein.

Des te opvallender is het dat het in München gevestigde Semco momenteel twee exemplaren in de aanbieding heeft. Hoewel, 'aanbieding'… Semco vraagt voor de in de advertentie aangeboden auto 2.856.000 euro, ruim boven de nieuwprijs dus. Daar staat tegenover dat de tweekleurige hypercar slechts 450 km op de klok heeft, en dus in feite nog nieuw is. Semco grossiert overigens in de zeer bijzondere vierwielers. Bij hetzelfde bedrijf kun je bijvoorbeeld ook terecht voor de eerste Pagani Huayra ooit gebouwd, of bijvoorbeeld een Veyron Centenaire.