Trekhaak voor Tesla Model Y

Flink trekgewicht, ook voor Performance!

Tesla Model Y video

Het schemerde al even door in een eerder artikel, maar de Tesla Model Y is nu officieel ook te bestellen met een trekhaak. Het in Nederland zeer geliefde accessoire blijkt twee forse pluspunten te hebben ten opzichte van het exemplaar dat op de Model 3 wordt geleverd.

De Tesla Model Y is gebaseerd op die in ons land erg populaire Model 3, dus dat de trekhaak zou komen is eigenlijk geen nieuws. Bij de populaire sedan werd de haak al in mei 2019 aan de configurator toegevoegd, waarna zeker in Nederland vele kopers de optie aanvinkten.

Bij de Model Y is de toegevoegde waarde nog groter dan bij de ‘3’, om de simpele reden dat de compacte SUV fors meer mag trekken. Waar het maximum-trekgewicht van de Model 3 nog altijd op 910 kg ligt, mag er achter een Y maar liefst 1.600 kg worden meegesleurd.

Bovendien blijkt de uiteraard afneembare trekhaak ook beschikbaar voor de duurdere Performance-versie van de Model Y, terwijl de sportieve topversie van de Model 3 het altijd zonder moet doen. Bij zowel de Long Range als de Performance vraagt Tesla €1.050 voor de toevoeging, opmerkelijk genoeg een iets lager bedrag dan de €1.080 die er bij de Model 3 voor staat.

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.