Toyota's bijdrage: Harrier TRD en Modellista

Toyota Harrier Tokyo Auto Salon
Als alle overige Japanse merken een serie opgetuigde auto's op de Tokyo Auto Salon parkeren, kan de grootste van het stel, Toyota, natuurlijk niet achterblijven. Het merk neemt onder meer deze speciale Harriers mee.

Waar Honda, Suzuki en Mazda zich concentreren op de kleine kei-cars stopt Toyota z'n energie liever in de forse Harrier. Deze crossover is in Europa vooralsnog onbekend, maar wie de auto goed bekijkt, zal moeten erkennen dat de familieband met de Lexus RX duidelijk zichtbaar is. Dat is geen toeval: de kans bestaat dat de Harrier hier als de opvolger van die auto gaat dienen, iets dat in het verleden ook al eens gebeurd is.

Interessant, maar voor de Tokyo Auto Salon blijven we even bij het Japanse origineel. Toyota neemt twee Harriers mee naar de beurs, waar accessoires en tuning een grote rol spelen. Het witte exemplaar is door Toyota's motorsportafdeling TRD voorzien van een bodykit, een verlaagd onderstel en een andere grille. Uiteraard moesten ook de wielen eraan geloven: 18-inch exemplaren vervangen de originele wielen.

De blauwe Harrier – overigens net als de witte een tweewielaangedreven Hybrid – kreeg een soortgelijke behandeling, maar verschilt toch meer dan het op het eerste gezicht lijkt. De 'Modellista' gedoopte auto kreeg anders gevormd spoilerwerk, dat bovendien is voorzien van veel chromen details.

Waar de TRD-Harrier is voorzien van spoiler-achtige opzetstukjes boven de achterlichten, krijgt de tweede auto een complete spoilerrand onder de achterruit. Verchroomde handgrepen, een verchroomde kentekenplaatomlijsting en opnieuw een chique velgenset maken het pretpakket compleet.

Zowel het witte als het blauwe exemplaar zijn officieel concept-cars, maar gezien de voorliefde van Japanners voor dit soort accessoires lijkt een plekje op de optielijst een haalbare kaart voor deze pakketten.

PRIVATE LEASE Toyota

Lezersreacties (9) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.