Toyota vernieuwt Prius Plug-in Hybrid

Nu voor Europa!

Facelift Toyota Plug-in Hybrid

Toyota heeft de Prius Plug-in Hybrid opgefrist. De auto werd eerder al in vernieuwde vorm voor de Noord-Amerikaanse en de Japanse markt gepresenteerd, maar nu is ook de voor Europa bestemde uitvoering klaar voor zijn marktintroductie.

De Prius Plug-in Hybrid ging zoals gezegd voor de internationale markt eerder al onder het mes, een moment waarop duidelijk werd dat er met name in het interieur iets verandert. Zo biedt de achterbank straks geen plek meer aan slechts twee, maar aan drie personen. De brede uitklapbare armsteun die de achterbank voorheen in twee delen verdeelde, verdwijnt daarmee. Andere aanpassingen hebben betrekking op de stof waarmee het interieur is bekleed, die is namelijk nieuw.

Toyota belooft verder dat er dankzij de toepassing van meer isolatiemateriaal minder geluiden van buiten het interieur binnendringen. Andere kleine aanpassingen: Toyota levert de Prius Plug-in Hybrid voortaan ook in de kleuren Emotional Red Premium en Attitude Black Metallic. Meer Prius-aanpassingen: de knoppen voor de stoelverwarming verhuizen van 'onder' de middenconsole naar achter de bekerhouders in de middentunnel.

Aan de aandrijflijn wordt verder niet gesleuteld en dat betekent dat de Prius Plug-in Hybrid wederom een 1,8-liter viercilinder als krachtcentrale heeft, een benzinemotor die samenwerkt met een elektromotor. Het accupakket heeft een capaciteit van 8,8 kWh en daarmee moet de auto in staat zijn om zo'n 50 kilometer elektrisch af te leggen. De auto is optioneel verkrijgbaar met het Solar Roof, een dak dat met zonnecellen is bedekt.

De vanafprijs van de aangescherpte Prius Plug-in Hybrid is vastgesteld op € 38.995. De basisversie krijgt onder meer matrix-ledkijkers, klimaatregeling met gescheiden zones, een navigatiesysteem, een achterruitrijcamera, en DAB+-radio.  Hoger op de lijst staat de Executive, een uitvoering die vanaf nu ook Panoramic View Monitor standaard heeft. Voor de Executive-variant vraagt Toyota minimaal € 40.895, maar dan krijg je wel de beschikking over zaken als een head-up display, een uitgebreid JBL-audiosysteem, een inductielader en de al genoemde Panoramic View Monitor.

De eerste exemplaren worden naar verwachting in augustus geleverd.

 

 

 

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (69) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.