Aanpassingen voor Toyota Prius Plug-in Hybrid

Nu met vijfde zitplaats

Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020
Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020Toyota Prius Plug-in Hybrid 2020

Toyota voert in zowel het thuisland als in de Verenigde Staten een reeks wijzigingen door bij de Prius Plug-in Hybrid. De Prius-met-stekker krijgt onder meer een vijfde zitplaats.

Onlangs voerde Toyota een facelift door op de Prius en nu ondergaat ook de Prius Plug-in Hybrid een reeks wijzigingen, al moet je de aanpassingen bij de stekker-Prius niet aan de buitenkant zoeken.

Toyota presenteert in zowel Japan als de Verenigde Staten namelijk een reeks interne aanpassingen voor de auto, een model dat in Noord-Amerika overigens als Prius Prime door het leven gaat. Zo krijgt de Prius PHEV een extra zitplaats. De achterbank bood tot voor kort namelijk plek aan twee passagiers, inzittenden die beiden profiteerden van een brede uitklapbare middenarmsteun. Die armsteun verdwijnt en maakt plaats voor een smalle vijfde zitplek. De Prius PHEV krijgt in Japan de beschikking over een Vehicle 2 Home-systeem, hard- en software waarmee de plug-in aan het energienetwerk van je woning is te koppelen. Handig tijdens een stroomuitval. In de Verenigde Staten maakt Toyota echter geen melding van dit nieuwe systeem. Het is dus nog afwachten of de Prius die naar Nederland komt dit systeem krijgt. Wel verwachten we de vernieuwde achterbank in de voor ons land bestemde Prius Plug-in Hybrid terug te vinden.

Meer nieuws voor de Japanse versie van de Prius Plug-in Hybrid: de auto krijgt een systeem dat waarschuwt voor passerend verkeer bij het achteruitrijden (Rear Cross Traffic Braking). Ook nieuw in het thuisland is Rear Cross Traffic Braking, dat we kennen van de Camry. De Prius PHEV piept tijdens het parkeren als je een object nadert, of dat zich nu voor, naast of achter je bevindt. De Prius remt zelf als de auto het object te dicht nadert. Meer Prius-aanpassingen: de knoppen voor de stoelverwarming verhuizen van 'onder' de middenconsole naar achter de bekerhouders in de middentunnel.

Nogmaals: het is nog even afwachten of en wanneer de Prius Plug-in Hybrid met welke aanpassingen naar ons deel van de wereld komt. Het verticaal georiënteerde scherm infotainmentscherm dat op deze foto's is te zien, lijkt net als voorheen voorbehouden aan de Japanse consument.

Prius Plug-in Hybrid

De Prius Plug-in Hybrid heeft een 1,8-liter viercilinder als krachtcentrale, een benzinemotor die samenwerkt met een elektromotor. Het accupakket heeft een capaciteit van 8,8 kWh en daarmee moet de auto in staat zijn om zo'n 50 kilometer elektrisch af te leggen. De auto is optioneel verkrijgbaar met het Solar Roof, een dak dat met zonnecellen is bedekt. De Prius Plug-in heeft in Nederland een vanafprijs van € 38.995.

 

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (91) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum